
در این مقاله میخوانید:
- جوراب واریس چیست؟
- آیا پوشیدن جوراب واریس مفید است؟
- چه افرادی باید جوراب واریس بپوشند؟
- آیا استفاده از جوراب واریس برای زنان باردار مفید است؟
- فواید جوراب واریس
- عوارض جوراب واریس
- جوراب واریس را چند ساعت بپوشیم؟
- قیمت خرید جوراب واریس وریمد
جوراب واریس چیست؟
جوراب های فشاری مخصوص ، جوراب های کش دار و کاملاً متناسب و ارتجاعی هستند که با شیب ملایمی ، پای شما را می فشارند. جوراب های فشاری دارای فشار تدریجی هستند که دور مچ پا محکم تر هستند و رو به بالای پا ، از فشار جوراب کاسته میشود. ساق بند کشی فقط قسمت ساق پا را می پوشاند و از قوزک پا تا انگشتان را پوشش نمیدهند.
جوراب واریس دارای دو کلاس فشاری هستند : CCL1 و CCL2 .
کاربرد کلاس فشاری CCL1:
پیشگیری از تورم و افزایش واریس
علائم بیماری و موارد استفاده :
- افرادی با ورید های تار عنکبوتی (واریس های کوچک و پر رنگ)
- افرادی که احساس خستگی شدید و بیقراری در پاها دارند.
- زنان باردار با واریس خفیف (دستور پزشک الزامیست)
کاربرد کلاس فشاری CCL2:
پیشگیری از پیشرفت واریس و درمان واریس های متورم
- افرادی با واریس و ورم خفیف رگ ها
- پس از درمان و التیام زخم وریدی در نارسایی وریدی مزمن بعد از بهبودی
- زنان باردار با واریس شدید (دستور پزشک الزامیست)
آیا پوشیدن جوراب واریس مفید است؟
جوراب فشاری یکی از آسانترین و مقرون به صرفهترین روشهای درمان واریس است. در واقع فشردهسازی درمانی یکی از اصول مهم درمان انواع واریس است. این جوراب آن دسته از رگهای سطحی را فشرده میکند که به سطح پا نزدیکتر هستند. به این ترتیب خون بیشتری به سمت سیستم عروق عمقی کشیده میشود که در نهایت فشار رگهای پا و به تبع آن ورم پا را کاهش میدهد.
پوشیدن جوراب فشاری کمک میکند تا خون از پایین پا به سمت قلب جریان یابد.
این جوراب، فشار را روی پاها و قوزک پا اعمال میکنند، که میتواند به کاهش قطر رگهای اصلی با افزایش حجم و سرعت جریان خون، همچنین به جلوگیری از بازگشت خون به سمت پایین یا به صورت جانبی به رگهای سطحی کمک کند.
چه افرادی باید جوراب واریس بپوشند؟
اگر وریدهای(رگهای) واریسی یا واریس عنکبوتی دارید یا فقط جراحی داشتهاید، در موراد زیر جوراب فشاری به کمک شما خواهند آمد:
- افراد مبتلا یا در معرض خطر به مشکلات گردش خون، مانند ترومبوز وریدی عمیق، ورید واریسی یا دیابت
- افرادی که عمل جراحی کردهاند
- کسانی که نمیتوانند رختخواب خود را ترک کنند یا مشکلات زیادی برای حرکت دادن پاهای خود دارند
- افرادی که تمام روز در محل کار سرپا هستند
- افرادی که تمام روز در محل کار نشسته اند
- ورزشکاران
- زنان باردار
- افرادی مانند خلبانان که مدت زمان طولانی در هواپیما سپری میکنند
آیا استفاده از جوراب واریس برای زنان باردار مفید است؟
تغییرات هورمونی در دوران بارداری، پیش از قاعدگی و یا یائسگی به علت ضعیف شدن دریچهها میتواند منجر به متورم شدن دیوارههای رگها شود و در نتیجه واریس بارداری شود.
به زنانی که قرص پیشگیری از بارداری مصرف می کنند و یا تحت هورمون درمانی قرار دارند، و نیز زنان باردار، افراد با سابقه خانوادگی DVT، و بسیاری از بیماریهای دیگر توصیه میشود که از این جوراب ها استفاده کنند.
بهتر است از استفاده خودسرانه از این جوراب خودداری شود و پس از مشورت با پزشک نوع مناسب آن انتخاب و استفاده شود.
فواید جوراب واریس چیست؟
- افزایش گردش خون در پاهای شما
- تقویت عروق
- جلوگیری از خونریزی در رگهای پا
- جلوگیری ار ورم پا
- کاهش فشار خون
- و جلوگیری از رشد رگ زایی عمیق در پاهای شما
- کمک به کاهش درد ناشی از واریس
- معکوس سازی فشار خون وریدی و تقویت زه کشی لنفاوی.
چند دلیل برای استفاده از جوراب واریس
اگر هر یک از این شرایط زیر برای شما آشنا به نظر میرسد، جورابهای فشاری میتواند تا حد زیادی به شما کمک کنند.
1- تمام روز در محل کار مینشینید؟
برخی از ماهیچه ساق پا به عنوان قلب دوم مراجعه میکنند. این به این دلیل است که این ماهیچه مانند پمپ ثابتی در طول حرکت و رگهای خونی در پایین پا عمل میکند و اجازه میدهد خون به قلب شما جریان پیدا کند. اگر تمام روز پشت میز بنشینید، این ماهیچهها کار بسیار کمی انجام میدهند و این میتواند باعث ایجاد لخته خون در نواحی پایینتر پا شوند.
2- برای مدتهای طولانی میایستید!
وقتی شما برای مدتهای طولانی میایستید ساق پا مانند یک پمپ ماهیچهای برای رگهای شما جریان خون بیشتری را ارسال میکند، اما ایستادن در یک موقعیت به میزان زیادی اثربخشی این سیستم انتقال خون را کاهش خواهد داد. به همین دلیل با استفاده از جوراب فشاری، پاهایتان احساس خستگی کمتری خواهند کرد و زمانی که شیفت شما تمام میشود انرژی بیشتری خواهید داشت.
3- کاهش درد عضلانی در پاها
مطالعات نشان دادهاند که پوشیدن جورابهای فشاری در حین ورزش و بازیابی میتواند درد عضلانی را در پاها را کاهش دهد.
همانطور که قبلا ً به خاطر دارید توضیح دادیم که چگونه با ساعتهای طولانی نشستن، میتوانید لخته خون در پاهای خود ایجاد کنید. مسافتهای دور در هواپیما میتواند همان تاثیر را داشته باشد. نشستن طولانی مدت، خطر ایجاد ترومبوز عمیق یا لختههای خونی را افزایش میدهد. استفاده از جوراب واریس ابزاری عالی برای پیشگیری از این بیماری است.
عوارض جوراب واریس چیست؟
به طور معمول استفاده از جوراب واریس حس سبکی و راحتی را در پاها ایجاد می کند و برای استفاذه از آن عوارض جانبی خاصی گزارش نشده است ولی بعضی از افراد بایستی از استفاده از جوراب اجتناب کنند. در واقع استفاده از این جوراب می تواند مشکلات آنها را تشدید و سلامتی آنها را تهدید کند.
در هر یک از این گروهها استفاده از جوراب فشاری ممکن است با خطراتی همراه باشد. به عنوان نمونه در افرادی که دچار دیابت پیشرفته همراه درگیری شریانهای محیطی هستند جوراب فشرده سازی میتواند باعث اختلال خونرسانی به بافتها شود . همینطور در افرادیکه دچار اختلال در حس پاها هستند ممکن است متوجه تنگ بودن جوراب نشوند و این موضوع باعث بروز مشکلاتی شود.
به زبان کلی، هر بیماری زمینه ای خصوصا دیابت و بیماری قلبی که دارید بایستی با پزشکتان در میان بگذارید تا در خصوص استفاده از جوراب به درستی راهنمایی شوید. جوراب فشاری به خودی خود عوارضی ندارد اما باید توجه داشته باشید که جوراب را متناسب با سایز خود انتخاب کنید زیرا در صورتی که سایز آن کوچتر باشد در قسمتهایی روی پای شما چین میخورد و باعث مسدود شدن مسیر خون میشود. هم چنین به یاد داشته باشد که ده دقیقه بعد از پوشیدن پاهای خود را بالا نگه دارید.
از آنجا که این جورابها عمداً تنگ هستند ، پوشیدن آنها دشوار است. پاها باید تمیز و خشک باشند. اگر از کِرِم یا لوسیون استفاده کرده اید، قبل از پوشیدن جوراب صبر کنید تا لوسیون جذب شود .
استفاده از جوراب های فشاری می تواند عوارض جانبی داشته باشد ، از جمله:
- پوست آسیب دیده
- سوزش پوست
- ناراحتی
- تورفتگی موقت در پوست
جوراب چین خورده، پوشیده شده به صورت نادرست و یا اندازه اشتباه بیشتر احتمال دارد مشکلاتی ایجاد کند.
اگر فرد بیش از حد طولانی جوراب ساق بلند بپوشد ، فرد احتمالاً اثرات منفی را تجربه خواهد کرد. هر روز جوراب ساق بلند را برداشته و پاها را برای علائم آسیب یا سوزش چک کنید ، در صورت لزوم از آینه استفاده کنید. اگر زمینه های جدیدی از سوزش ایجاد شده است ، با پزشک تماس بگیرید.
موارد منع مصرف
منع مطلق : بیماری انسداد شریانی و بیماریهای قلبی
منع در کاربرد محصول :
مرطوب کردن درماتوز به علت ناسازگاری با جنس الیاف متراکم اختلالات حسی ناشی از نوروپاتی محیطی پیشرونده
نکات اساسی در انتخاب نوع جوراب :
1- سطح تراکم:
میزان فشردهسازی در هر نوع پوشش فشاری بر اساس میلیمتر از مرکوری اندازه گیری میشود ، که با حروف اختصاری mmHg نمایش داده شده است. ممکن است این نماد برای تان آشنا به نظر برسد چرا که همان واحدی است که فشار خون شما به وسیله آن اندازهگیری میشود . هنگامی که یک لنگه جوراب ساخته شود ، یک تولیدکننده خوب به طور فیزیکی میزان فشاری را که لنگه جوراب ایجاد میکند ، آزمایش و ارزیابی خواهد کرد . دلیل آن همیشه محدوده است ، زیرا سطوح مختلفی از فشردگی در بخش های مختلف جوراب وجود دارد .
2- تراکم تدریجی:
تراکم مدرج در جوراب های فشرده سازی امری کلیدی است. تراکم مدرج به این معنی است که جورابهای شما سطوح مختلفی از فشردگی در قسمت های مختلف مانند مچ پا و قوزک پا خواهند داشت. علاوه بر این، فشردهسازی صحیح گردش بیشتر جریان خون و تسریع ریکاوری در پا را ممکن میکند. یک لنگه جوراب با سطح مناسب تراکم، میزان مناسبی از فشار را در محلی که به آن نیاز دارید، فراهم میکند. اگر فقط به دنبال فشردگی در ساق پا و ماهیچه خود هستید، ساق بند طبی را نیز در نظر بگیرید – اگر چه یک جفت جوراب فشاریِ خوب همان کار را انجام میدهد.
3- ساختار نرم درزها:
این ساختار تقریبا ً برای انواع پوشاک کشی مانند شلوارک های دوچرخه سواری ، شلوارک فشاری ، تری اتلون و غیره به کار میرود . یکی از مهمترین ویژگیهای آن این است که به گونه ای دوخته میشوند که درز ایجاد نمیکنند و پوست شما را تحریک نمیکنند . دو روش برای ایجاد چنین ساختاری وجود دارد . اول تولید جورابهای فشرده سازی با کمترین میزان از درز -که کاملا ً ضروری هستند- و دوم ، بخیه زدن به این معنی است که درزها به اندازه ممکن صاف ، و به طور کلی غیر قابل تشخیص خواهد بود. همانطور که در پوشاک مربوط به ورزش مانند شلوار تنگ و شلوار دو و یا شلوارهای ورزشی، هر چه که پول بیشتری خرج کنید ، باید انتظار داشته باشید که درز لباسها کمتر جلب توجه کنند، همین موضوع برای جوراب واریس نیز صدق میکند.
4- جنس راحت و مناسب:
جوراب واریس باید به گونه ای قابل تنفس باشند , و گر نه نمیتوان حتی برای مدت کوتاهی از آنها استفاده کرد . تولید کنندگان جوراب همواره مواد مختلفی را آزمایش میکنند تا میزان راحتی را در جوراب بیشتر و بیشتر افزایش دهند . راحتی جوراب به خصوص در قسمت پنجه , پا و پاشنه پا بسیار اهمیت دارد . چرا که این قسمت ها در داخل کفش گرم خواهد شد خصوصا اگر کفش تان به گونه ای باشد که پا قادر به تنفس نباشد. البته پا حتی بدون کفش هم گرمای زیادی تولید میکند . جورابهایی که علاوه بر راحتی و تنفس پذیر بودن رطوبت را کاهش خواهند داد معمولا گرانتر هستند.
5- جوراب ضد رطوبت:
واضح است که جوراب واریسی که اجازه فرار رطوبت را نمیدهد ,موجب ایجاد خارش شده و در طول زمان بوی نامطبوعی تولید میکند . داشتن موادی که میتواند رطوبت را برطرف کند و یا اجازه خروج رطوبت از جوراب را بدهد , به شما این امکان را میدهد که جوراب را در حین ورزش، دویدن و برای چند ساعت در طول زمان ریکاوری استفاده کنید . به دنبال جورابهای تولید شده از مواد پلی استر و الاستین باشید . این روش به وسیله مواد ضد آب عمل نمیکند , بلکه استفاده از نوعی پارچه برای کشیدن رطوبت به سرعت اجازه میدهد که آب درون جوراب تبخیر شود . این روش اساسا ً از تبخیر سریع استفاده میکند که به آن عمل مویینگی میگویند.
6- طول:
جوراب واریس باید به اندازه کافی بلند باشند تا تمام ساق پای شما را بپوشاند و زیر مفصل زانو ختم شود. چرا که درزها و کش جورابی که زیاد بلند باشد هنگام دویدن ، پشت زانوی شما را آزرده میکند و اگر خیلی کوتاه باشد تراکم لازم را برای این ناحیه که بیشتر در معرض شکستگی ساق قرار دارد فراهم نمیکند .
7- ضخامت :
پیدا کردن یک جفت جوراب واریس مناسب، یک مساله است ، اما این که آن جوراب داخل کفش چگونه است یا چه زمانی و برای چه فعالیتی، میتوان از آنها استفاده کرد مسئله دیگر. ما معمولا به دنبال جوراب های با ضخامت مناسب هستیم به گونه ای که به اندازه کافی نازک باشند تا در یک کفش یا پوتین به راحتی قرار بگیرند . به همین دلیل است که قیمت یک جفت جوراب خوب ارزان نیست .تولید آن به مهندسی و طراحی نیاز دارد تا جوراب علیرغم تراکم بالا خیلی ضخیم و حجیم نباشد .
8- کمپانی تولید کننده
اصولا مکانیسم عملکرد جوراب واریس صرفاً فشار یکنواخت نیست بلکه فشار از کف و مچ پا بطرف بالا کم می شود. هدف این است که این فشار نیروی جاذبه را مهار کرده و خون را به سمت قلب هدایت کند. در همه جورابها تکنولوژی فنی این کار وجود ندارد.
اگر جوراب صحیح طراحی نشده باشد، فشاری که بر اندام وارد می کند، ممکن است باعث بهبود واریس نشود یا حتی آن را تشدید کند.در حال حاضر شرکت صنایع پزشکی نوید دارای این تکنولوژی بوده و جوراب استاندارد و با کیفیت تولید می کند.
جوراب واریس را چند ساعت بپوشیم؟
پوشیدن جوراب واریس صبحها قبل از پایین آمدن از تخت و روی زمین گذاشتن پاها بسیار مهم است. دریچههای سیاهرگها در حالت خوابیده و افقی عملکرد بهتری از حالت نشسته یا ایستاده دارد. در وضعیت عمودی نیروی جاذبه اثر خود را میگذارد و جریان خون به دلیل آسیب دیدن دریچههای سیاهرگها مختل میشود. به همین دلیل است که ساق و مچ پا معمولاً صبحها بهتر است و در طول روز سنگین و متورم میشود.
بنابراین وقتی جوراب را صبح میپوشید، جوراب دریچهها را در وضعیت مناسب نگه میدارد و خون در طول روز به خوبی در پاها جریان پیدا میکند.
در برخی از موارد پزشکان پیشنهاد میکنند که جوراب های فشاری را شب ها استفاده کنید. این توصیه معمولا برای کسانی است که به تازگی تحت عمل جراحی قرار گرفته اند. جوراب های فشاری سبک معمولا برای چنین مواقعی پیشنهاد میشوند.
به جز در مواقعی که پزشکتان به شما توصیه کرده باشد که جوراب خود را در طول شب به پا داشته باشید بهتر است برای حفظ سلامتی و شادابی پوست بدنتان شب ها جوراب ها را در بیاورید و به پا استراحت بدهید.
با این حال اگر به ناچار در شرایطی هستید که برای کل روز مجبور به استفاده از جوراب بوده اید. مثلا اگر یک کار یا مسافرت 20 ساعته و یا چهار ساعت دوندگی را پشت سر گذاشته اید خوب است در تمام این مدت جوراب را در نیاورید چرا که استفاده از آن منافع بیشتری برای شما خواهد داشت.
سایزبندی جوارب واریس و نحوه اندازه گیری اندازهگیری
روش اندازهگیری جوراب واریس زیر زانو
اندازهگیری مچ پا:
دور مچ پا را اندازه بگیرید. متر را دور باریکترین بخش مچ پا، بالای استخوان مچ بپیچید

توجه: این اندازهگیری باید همیشه اولین مرحله از تعیین سایز جوراب باشد
اندازهگیری ساق پا:
پهنترین بخش ساق پا را پیدا کنید و دور آن را اندازه بگیرید.

بلندی ساق پا:
روی صندلی بنشینید و پاها را با زاویه 90 درجه خم کنید. فاصله بین زانو تا کف را در حالت خمیده با زاویه قائمه اندازهگیری کنید.

روش اندازهگیری جوراب واریس بالای زانو
اندازهگیری مچ پا:
دور مچ پا را اندازه بگیرید. متر را دور باریکترین بخش مچ پا، بالای استخوان مچ بپیچید.
توجه: این اندازهگیری باید همیشه اولین مرحله از تعیین سایز جوراب باشد

اندازهگیری ساق پا:
پهنترین بخش ساق پا را پیدا کنید و دور آن را اندازه بگیرید.

اندازهگیری ران:
پهنترین بخش ران، دقیقاً زیر باسن را پیدا کنید و دور آن را اندازه بگیرید.

اندازهگیری بلندی پا:
از پایین باسن تا کف زمین را اندازه بزنید.

جدول سایزبندی

پوشیدن و نگه داری
جوراب فشرده سازی با اندازههای مختلف، طول و رنگها وارد میشوند. آنها همچنین دارای نقاط قوت متفاوتی از فشردهسازی هستند.
پاهای شما اندازهگیری خواهند شد تا ببینند که شما به چه اندازه جورابهای خود نیاز دارید و پزشک عمومی یا پرستار شما آنها را به درستی کنترل خواهد کرد.
شما ممکن است نیاز داشته باشید که هر لنگه جوراب یا حتی یکی از لنگه های را استفاده کنید.
شما باید جورابهای متراکم را در طول روز بپوشید و قبل از رفتن به رختخواب در بیاورید. اول صبح دوباره آنها را به پا کنید.
شما باید حداقل ۲ جفت جوراب و یا دو جفت کفش برای هر دو پا داشته باشید.
(این به این معنی است که شما میتوانید ۱ جوراب ( یا جفت ) بپوشید در حالیکه دیگری شسته میشود و خشک میشود. )
جوراب ها را در حدود ۴۰ درجه سانتیگراد ( درجه حرارت دست ) بشویید و آنها را در حرارت مستقیم خشک کنید.
شما باید پس از مدتی پاهای خود را دوباره اندازهگیری کنید و جورابهای شما هر ۳ تا ۶ ماه تعویض شود.
قیمت جوراب واریس
قیمت جوراب واریس نوید بسته به نوع آن متفاوت میباشد و عموما جورابهایی با طول بلندتر به دلیل الیاف استفاده شده بیشتر و فرایند تولید پیچیدهتر قیمت بیشتر نسبت به جورابهای کوتاه دارند. ارزشیابی قیمت معمولا بر اساس اندازه و سایز مورد نیاز خریدار انجام میشود.
شرکت صنایع پزشکی نوید، مدت 20 سال به صورت تخصصی تولید کننده و توزیع کننده انواع جوراب های واریس به کلینیک های بزرگ کشور است.
جوراب واریس را از کجا تهیه کنیم
با خرید از شرکت صنایع پزشکی نوید (Navid 724)، شما میتوانید جوراب واریس نوید را با قیمت اصلی از تولید کننده اصلی تهیه بفرمایید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.